Zijwaartse Buiging in de Zittende Hoek (Parivrtta Upavistha Konasana)

on

De spreidzit spreekt de spieren aan de achterkant en binnenkant van de dijbenen aan. Hij maakt ze langer en soepeler. Voelt het niet prettig om in deze houding te zitten of trekt je rug zich krom? Dan kun je steun hebben aan een kussentje onder je zitvlak. Dit maakt dat de rug zich op moet richten. Voelt het nog steeds niet fijn? Dan kan deze oefening ook uitgevoerd worden in kleermakerszit. Voel je vrij de houding aan te passen aan jouw lichaam. Tevens geeft de spreidzit het bekken meer ruimte en versterkt het de bekkenbodem (ladies :)) De rekking en de lichte torsie werken in op de kracht en souplesse van de gehele wervelkolom. Een vitale wervelkolom is een bron van levenskracht en je loopt hierna ontspannen rechtop!

1

Ga zitten met de benen gespreid, de handen rustend op de benen. Leg eventueel een kussentje onder het zitvlak. Trek de tenen naar je toe, de hielen van je af. Richt je op naar de kruin. Voel hoe het is om zo te zitten, laat je lichaam zich voegen naar de houding.

2 3

Breng je aandacht in je rechterhand, adem uit. Inademend breng je de hand via zij omhoog, strek de vingertoppen weg. Uitademend buig naar links, de linkerhand glijdt over het been richting de enkel. Houdt beide zitbotjes op de mat. Voel deze rekking. Blijf de tenen naar je toe trekken en strek de vingertoppen weg.

4

Op een inademing breng je je rechterhand naar achter, laat schouder en borst meegaan en kijk omhoog. Voel hoe de rechterkant van de borst geopend wordt, adem daar naar toe. Blijf even in deze houding, zolang het goed voelt.

Breng je rechterbovenarm weer naast je oor en kom dan inademend, jezelf opstrekkend, weer terug in het midden. Uitademend laat je je hand neerdalen.
Voel het verschil tussen de linker en rechterkant. Herhaal alles naar rechts. Hoe voelt je lichaam nu?

Geniet van deze houding, ik vind hem heerlijk!

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s